seg uppdatering

jag har egentligen inget vettigt att skriva, det mesta rullar pa som vanligt jag kanner mig ganska tung nu har valdigt valdigt ont i ryggen men det ar inget som tas pa allvar :/  kan inte ens byta sida/resa mig upp ur sangen utan att bli nastan gratfardig, antar att det ar sant som tillhor graviditeten och sen har man ju en urusel barnmorska? en man, kanns lite som; vad ska han veta om graviditet han har ju aldrig fott, Haha! jag har gatt upp 9kg och gar snart in i vecka 29, barnmorskan sager att jag masta borja med diet for dom 9kg skulle jag gatt upp under hela graviditeten, och jag menar det ar ju olika fran person till person Ohhhh jag blir sa trott pa hur sjukvarden fungerar har, dom tar ingenting pa allvar och da tanker jag hur ska det da ga till vid forlossningen? jag ar livradd och jag kanner att jag inte riktigt har nan att fraga osv. (forutom mamma da) alla sager bara; ah det ar ingenting det gor inte sa ont vilket ar ren bullshit eller ?
Och sen vet jag inte ens vilken/vilka bedovningar eller smartstillande man kan andvanda under forlossningen har andvander dom tydligen inte lustgas..
aaeee jag blir helt nere utav att bara tanka pa det! de basta ar att aka till sverige och foda dar men det kan jag inte for martin jobbar ju, men annars hade jag inte tvekat.
Igar va jag pa sjukhuset tog 4 blodprov en stick varje timme, efter 3:e sticket holl jag pa att svimma for att jag var sa hungrig, fick lagga mig i en sang eftersom man maste vara stilla (va dar fran 8-12), jag har antagligen gravid.diabetes, som forsvinner efter forlossningen..

Okej slut pa klagandet !!
Annars ar allt ok med mig ar hemma hela dagarna och forsoker fixa och styra a gott det gar innan kroppen sager ifran, Martin mar bra han jobbar pa for fullt kommer hem emellanat och kollar till mig och ger mig en puss :) vi vet fortfarande inte vad som gommer sig dar inne, vi ska forhoppningsvis ta reda pa det nu nar vi far lon, Jag har varit for lat och inte bestallt tid men nu ska vi ta reda pa det innan bebisen ploppar ut hehe. Vi har namn till bade konen men det halls hemligt tills h*n kommer!

     


20 oktober 2009

Nu har jag precis atit frukost, den var efterlangtad! jag vaknade nagra ggr inatt nar jag vred mig och kande mig hungrig men jag bara orkade inte ga upp o ata nagot!
imorse nar jag gick ut till koket hittade jag "kungen" i huset sovandes sa skont pa hans soffa!


vecka 27 (graviditetsvecka 28)

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Din graviditet i siffor

  •  Första dagen for din senaste mens var 10-Apr-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 15-Jan-2010 (Stenbockens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 27+0.
  •  Bebisen väger c:a 1120 gram. *
  •  Bebisen är c:a 37.5 cm från hjässa till fot. 
  •  Du har klarat av 67% av graviditeten.
  •  Du har 90 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 10-Apr-2009 till 09-Jul-2009
  •  Din andra trimester varar från 10-Jul-2009 till 07-Oct-2009
  •  Din tredje trimester varar från 08-Oct-2009 till 15-Jan-2010

stick i armarna

Inatt sov jag hos mamma min, eftersom jag hade tid hos doktorn for att ta stick i armen kl 8.00 och min doktor ligger i hennes stad, vilket gjorde att jag fick sova lite langre!
Jag kom dit och fick ga in forst eftersom jag ar gravid, hon stack mig i armen och gav mig en dryck som jag var tvungen att dricka upp ganska snabbt sen fick jag vanta en timma sittandes pa en stol tills hon ropade in mig igen for annu ett stick i andra armen. Blodproverna har nat med socker att gora..

14 / 10 / 2009

No me quieras tanto, quiéreme mejor..

en tripp till ikea

Igar kvall var ja och martin hemma och inte gjorde nat alls, da tankte jag att vi lika bra kunde aka en svang till ikea och kolla lite. Som alla vet sa kommer man ju inte tomhant ifran ikea vilket vi sjalvklart inte gjorde heller!
kopte lite ljus, en lykta, kokshanddukar, svarta orngott,glas osv.
Sen nar vi betalat och skulle aka hem gick jag in en snabbis i ikeas "matbutik" som dom har, och fick syn pa julmust och skumtomtar osv. kunde inte halla mig sa jag kopte 2st flaskor julmust aven fast det ar lang tid kvar till jul, kopte aven kottbullar, nyponsoppa (som ar sjukt dyr), saltgurka, zoo godis jaa svenska godsaker som man bara kan kopa dar!

Tank att en fryst julskinka pa 1kg kostar 15euros !! men anda koper jag 2st varje ar dom ar valdigt uppskattade har hemma!

          


1 Oktober 2009

Kan inte riktigt saga att hosten har kommit eftersom det fortfarande ar 30 grader varmt varje dag!
Jag och martin har borjat promenera 1 timma varje kvall vid en strand i Costa Teguise, vi brukar ga vid sju tiden nar solen borjar ga ner eftersom det ar alldelles for varmt annars, en dag gick vi vid fem tiden och jag holl pa att svettas ihjal hehe! Men det ar skont med lite promenad :)

Har kommer en bild pa strandpromenaden som vi gar :)


Forra helgen akte jag vattenscootern som vi kopte, det va riktigt kul ! aven fast jag var ganska radd nar vi kom lite lang ut (far panik nar jag inte kan se botten haha)

RSS 2.0