sessan!


Forlossningen.

Mandag 18/1
jag var hemma nastan hela dagen, pa eftermiddagen akte jag hem till mamma och at osv. bestamde mig att stanna dar over natten.
kvallen kom och jag la mig vid 22.00 sov och vaknade till och fran med jamna mellanrum tills kl. var 02.00 ungefar, da kande jag att natt var pa gang for det gjorde ont/drog i magen var 10:e minut ungefar. jag vackte mamma vid 3 tiden och berattade hur jag kande, hon sa att det inte var nagon fara och att jag skulle fortsatta sova, vilket jag forsokte gora!

Tisdag 19/1
Jag gick upp och at frukost vid 10.30 och ringde sedan martin och mamma for att beratta att jag fortfarande hade ont och att varkarna varade i ungefar 30 sek var 6:e min vi vantade tills kl. blev 11.45 sen kom martin och hamtade mig & vanessa som stannat hemma fran skolan, mamma akte direkt fran jobbet till akuten. Jag kom till akuten och kl. var da 12.00 dom undersokte mig och jag var oppen 2-3cm jag fick byta klader och lagga mig i en sang, martin kom in efter ett litet tag.

Varkarna var inte sa starka annu och dom fixade och styrde inne i rummet och fyllde i papper , satte pa CTG och jag skrev under att jag ville ha ryggbedovning vid 15.00 kom en tysk lakare in (kandes bra att hon inte var spansk) och borjade forbereda for att ge mig ryggbedovning, Jag var mest radd for att bedovningen skulle gora ont, mera an forlossningen, men det var bara obehagligt och kandes som ett stick! vilket gjorde mig lugnare over forlossningen. Efter 30 min hade den gjort varkan och jag var utan smarta :D 

Vid 17 tiden tog dom hal pa hinnorna vilket jag inte kande nat alls av, jag var oppen 5-6cm och kande fortfarande inge smarta, mamma var med mig fran 17.00 till 18.00 for martin gick till cafeterian for att ata eftersom han inte atit nagot. vid 20 tiden var jag oppen ca 8cm och nu borjade jag kanna varkarna mera och mera!!

Krystningsvarkarna borjade komma vid 20.15 och det gjorde ondare och ondare jag bad om mera ryggbedovning och da kom en lakare for att undersoka mig och bestamde att jag skulle fa mera bedovning (tack o lov) 
borjade med att krysta nar de kommande varkarna kom och det gick bra men det gjorde mycket ont nu och jag krystade & krystade, martin var vid min sida hela tiden och stottade/pushade mig det hjalpte mycket!!

Jag krystade pa och trodde vid nagra tillfallen att jag inte skulle klara mera, jag hade inga krafter och jag vart helt torr i halsen trodde att jag skulle tappa andan flera ganger jag bad om vatten men dom gav mig en blot trasa som jag fick suga lite pa vilket inte hjalpte nagot alls jag kastade bort den och krystade hart 3ggr till och sa var hon ute 20.57 hon var 50,5 cm lang och vagde 3690gram

Barnmorskan som tog ut henne snittade mig for annars skulle jag spricka sa hon. Jag hade inte kant att hon snittat mig, jag bad om bedovning for stygnen och fick det, hon sydde mig det kandes inte sa mycket det blev 6 stygn. Allt var som vanligt dagen efter det enda som storde/var obehagligt var stygnen.


Jag fick aka hem pa Torsdagen men Amanda var tvungen att laggas in for att hon fodde med gulsot och hon var tvungen att tas hand om.
Hon fick ligga under ett sorts lyse for att forbattra fargen. Jag var tvungen att aka till sjukhuset var 3;e timma for att ge henne mat, det var jobbigt och tog pa krafterna men det var bara att kampa for vi visste ju att hon snart skulle komma hem till oss! Vi fick ta hem varan prinsessa pa Lordagen

Jag hade last att det kunde gora ont att gora nummer 2 efter forlossningen och jag var livradd for att stygnen skulle pricka upp, jag gick pa toa 5 dagar efter forlossningen och tur att jag nastan bara hade atit soppa och liknande annars hade det nog spruckit.

Idag blir Amanda 1vecka tiden har gatt sjukt fort, kanns som om vi kom hem igar med henne!
Martin har varit en superdaddy han har hjalpt till med allt sa mycket som han kan aven fast han ar riktigt nervos och vill oftast se mig gora vissa saker forst sen kan han gora det sjalv, han tycker att hon ar for liten!!

Och jag kan ju saga att magen/kroppen inte ar i sitt basta skick just nu haha ser sa konstigt att se den hanga sadar konstigt, och det hjalper ju inte att jag fick fullt med bristningar over hela magen och nagra vid sidorna! vilket inte kanns nagot vidare kul, hudkram och olja hjapte tyvarr inte !! Men jag fick nagot helt underbart och hon kan inte jamforas med de fjuttna bristningarna!!! Vi har antligen fatt varan alskade dotter och vi ar saaa glada :D 

Om det ar nagot ni vill veta sa far ni ta och fraga :)


nyklackt

   

Amanda

 

Har ar en bild pa varan skatt! det kommer flera :)


varan fina lilla tjej

Antligen har min Amanda kommit till varlden hon foddes den 19 januari kl 20.57 och vagde 3690gram och var 50cm lang ! de flesta sager att hon ar lik mig i ansiktet och har martins morka har! (bild kommer)

Vi alla mar bra, men amanda ar kvar pa sjukhuset jag fick aka hem igar dom lat mig inte stanna kvar :( Hon har gulsot och far ligga under lyse. Vi aker till sjukhuset var 3;e timma for att ge henne mat. Det kanns tungt att inte ha henne med mig men hon har det bra och det kanns bra att veta att familje medlemmar till martin ser efter henne eftersom dom jobbar dar. Far se om vi far ta hem henne idag ska traffa lakaren vid 12.00 

Jag ska skriva en forlossnings berattelse nar jag har tid, men allt gick bra en normal forlossning!

TACK FOR ALLA GRATULATIONER!!


Jag

ar hemma, allt gick bra pa sjukhuset dom ska ringa mig for ytterligare en tid pa fredag, bebis vill inte komma ut !!!

igangsatt ?

Idag har jag varit med mamma hela dagen vi akte och shoppa lite till barnen, hittade inget till mig sjalv som vanligt nar det ar rea, Martin akte till landet dar hans foraldrar ar.
Lillan vill fortfarande inte titta ut, har stadat och gjort iordning hemma sa allt ar "perfekt" nar jag kommer hem om jag nu maste stanna kvar imorrn ifall dom satter igang forlossningen :) annars uppdaterar jag efter sjukhus vistelsen!

nu ska vi lagga oss i sangen och titta pa en film, jag hor att det poppar ifran koket sa det blir popcorn till filmen mums :)

ha en fortsatt trevlg kvall & God natt !!


evig vantan

det gick bra pa sjukhuset, vi gjorde ultraljud och bebis ar stoor nu sen undersokte dom mig och sa att om inte vattnet gar eller jag far varkar innan mandag sa ska dom satta igang mig pa mandag !! men allt var bra iaf vilket a viktigast :)

Jag ville nastan att dom skulle satta igang mig nu, vi langtar sa enormt mycket efter lillan! nu ar jag i v.40 +0

kulan ;)

har ar magen tidigare idag..

 

boring

Langtar tills martin kommer hem jag ar helt uttrakad!
Har inte sa mycket lust att gora nat heller men borde egentligen dammsuga lite eftersom lilla molly bet sonder en hel toarulle sa det ligger bitar med papper overallt.

Langtar tills imorrn da jag ska till sjukhuset for CTG och ultraljud igen :) far se vad dom sager, dom kanske tillochmed satter igang forlossningen, mamma ska iaf vara med mig :) och om det ar sa att dom satter igang processen sa kommer martin pa momangen, hehe!
Inatt hade jag lite ont i hofterna antar att de mjukar upp sig infor forlossningen, jag bara hoppas att jag slipper gora kejsarsnitt!! har verkar det som om dom gor snitt for lilla minsta motgang, bm sa att om jag inte har tillrackligt breda hofter sa snittar dom mig :O jag vart helt chockad!!

Dessutom vet jag inte ens vilken lakare/bm som ska vara med pa forlossningen for varje ultraljud har det varit olika personer och min bm sa att han ar aldrig med pa forlossningar, allt detta gor mig lite osaker eftersom det kommer vara personer dar som jag aldrig traffat och dom vet inget om mig, det enda dom vet ar vad alla skrivit in i journalen nar jag gjort ultra osv. far hoppas pa det basta !!

Jag uppdaterar imorrn efter sjukhuset :) (om jag far aka hem igen vill saga)

luuugn !

liten snabb uppdatering sa ni inte oroar er i onodan hehe, ingen bebis har kommit annu och jag har fortfarande inga forvarkar. Antar att hon inte kommer denna vecka.
Igar stadade jag huset plus att jag, martin & hundarna gick en lang promenad for o se om det skulle hjalpa men nej !
Va precis och handlade lite mat i affarn har brevid, idag blir det kott,ris och champinion sas! ska borja med maten nu :)

hej sa lange!  

sjukhuset

Mamma om och hamtade mig strax efter 9.00 eftersom jag hade tid vid 9.30 for att sitta med CTG.
Fick sitta i en timme, bebis va helt lugn och vi forsokte nastan med allt for o se om nat ville rora sig dar inne men icke!! maste tillbaka pa fredag for o se om det hander nat inne i magen.

Nu ska jag ringa till bm o se vad han tycker jag borde gora, eftersom han sa till mig att bebis maste komma denna vecka och efter CTG skulle jag kontakta honom for uppdatering..
(det borjar bli lite segt nu)


10 Januari 2010

vi vaknade for ett tag sen och har legat och dragit oss i sangen. Har ingen direkt lust att gora nagot idag eftersom det ar mulet och regnar lite..
Igar akte xenia jag o emelie o kollade pa rean, man hittar typ aldrig nagot allt ligger slangt overallt ! men billiga priser ser man iaf. grabbarna va hemma och spelade call of duty och dom bestallde burger king av oss sa nar vi kom hem at vi lite gott :P
Som ni forstar har fortfarande ingen bebis kikat ut!! :(

kanske skriver ikvall...


inte langt kvar :) v.38

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser

vagnen

har ar en bild pa vagnen och bilstolen

  


barnmorskan

idag var jag hos barnmorskan allt sag bra ut och det var sista besoket for nasta vecka ar bf och om inte bebis tittar ut kommer dom antagligen satta igang mig for att hon ar "fullvuxen" pa mandag ska jag till sjukhuset for CTG kurva eller vad det heter och dom bestammer da hur forlossningen kommer bli/ske.

Kanns konstigt att veta att vi antagligen kommer ha varan lilla flicka med oss nasta vecka :D men det kanns himla bra ocksa for hon ar sa valkommen!!

Igar fick jag en stark vark men sen kom det inge mer, det gjorde ont men undra da hur ont forlossningsvarkarna gor (herregud !!)
Imorrn kommer de tre vise mannen, undrar vad man far utav dom! nu har jag kopt klart alla klapparna, skont!

 

vi hors.


ultra & shopping

Imorse togjag en taxi till sjukhuset for att gora ett (sista,hoppas!) ultraljud, dom gav mig tid till annu ett ultraljud om 10 dagar far se om det hinns eftersom bf ar da. Allt sag bra ut och hon vager runt 3500gram vlket va normalt, hon kan komma narsom!

Efter det tog jag bussen till ett shopping center motte emelie dar och vi shoppade lite presenter till de tre vise mannen som man firar har den 6;e nu fattar bara min svarfar och Tinixara sen ar allt klart!

3 januari 2010

jag och martin steg upp ur sangen for en liten stund sen, har inte varit en kanon natt precis, vaknade vid 5 och kunde inte somna om forrens 6.20 eller nat for att magen gjorde ont. Vilket betyder att ingen liten flicka har kommit annu, igar strok jag hennes sang klader som jag snart ska satta pa hennes sang :)

Hoppas alla hade en trevlig nyarsafton det hade iaf vi, en lugn en !!

vi hamtade ju vagnen haromdagen och jag ar saa nojd med den, den ar sa latt att kora ! Det blev en vinrod farg, jag ville ha svart men det skulle bli alldelles for varmt for henne inne i vagnen eftersom solen ligger pa hela tiden plus att den roda & vinroda bara kostade 350euros om jag ville ha annan farg skulle det ga pa runt 570euros.


hejsvejs!


RSS 2.0