fotboll

Snart spelar Barca mot Real Madrid och sjalvklart hoppas vi att BARCA vinner ;)

lite julkansla kanske

Granen ar uppe jul gardinerna och julpynt likasa.
For en stund sen tandes aven forsta adventsljuset! Det ar mysigare nar det ar morkt ute sa man inte har det sa varmt och soligt haha!

Vi har precis gjort klart potatisgratang tills imorrn, sa man slipper ha pa ugnen under dagen jag menar det racker med varmen som vi har, tur att det borjat blasa lite & att vi aven fatt en och en annan regn skur!

Nu har vi precis sagt hej da till Emelie som kom forbi for att leka lite med Amanda och for att ha lite syskonprat :)
Snart ska jag gora martin sallskap i sangen med lite popcorn framfor en film!

hoppas ni haft en trevlig helg & forsta advent!


sjukvard

Jag ar sa himla arg/irriterad!
Idag hade vi tid hos Amandas doktor for att fa recept pa D-vitamin och da tankte jag att jag kan vaga/mata henne samtdigt. Sa lakaren gav mig receptet sen fick jag vanta 30 min tills kvinnan som har hand om vagning/matning /sprutos osv. Och sa nar hon kommer sa frgade hon oss om vi hade varit hos doktorn och da sa vi ja sen fragade hon om vi hade tid hos henne da sa jag nej men att jag skulle vilja vaga och mata Amanda vilket hon da fragade hur manga manader amanda ar och jag sa 10manader.
Da sa hon, men kom hon inte hit pa 9manaderskontrollen? jo det gjorde hon men jag skulle vilja vaga henne denna manaden ocksa om det ar ok?
 Nejnej hon ser bra ut och man kommer bara nar det ar kontroll!, Annars skulle alla komma hit for vagning och matning!

Alltsa det fanns ingen i vantsalen, bara vi och vi fick vanta i en halv timma for att hon skulle dricka kaffe, och nar hon kommer far vi inte vaga amanda? helt sjukt vad gor det henne liksom? det tar max. 2 minuter och vantsalen var tom sa hon hade ju inget att gora, och dessutom betalar vi sjukvard varje manad sa egentligen har jag rattighet till att dom ska vaga och mata Amanda!

Men nu far jag ga till Apoteket for att vaga henne! Mäta kan jag ju gora har!

Kontrollerna har gors vid:
15 dagar
1manad
2manader
4manader
6manader
9manader
12manader
15manader
18manader
2ar

Spanien slutar aldrig att forvana mig!!!

Hair

Glomde saga att igar var Emelie och jag ivag och fargade/slingade haret.
En pa emelies jobb har en syster som studerar till frisor. Vi gick till frisorskolan och var provdockor haha men det vart sjukt bra! som om man gatt till en frisorsalong, fast helt gratis!
Jag gjorde blonda slingor i hela haret eftersom det blivit morkare efter graviditeten. Emelie fargade hela haret brunt och jag kan saga att jag vart mer an sugen att farga mitt likadant, det vart sa snyggt och det passar verkligen henne! Jag tror nog jag ar for feg for en san stor forandring, haha!
Maste ta kort pa henne sa ni far se :)

Nu har vi precis kommit hem fran mamma. Forst undervisade jag i svenska medans martin & amanda var hemma hos mamma sen hamtade martin upp mig och vi akte tillbaka till mamma for kvallsmat :) trevlans!


helgen..

Fredag gjorde vi inte sa mycket, vanessa sov hos oss!
Lordag var vi hemma hela dagen sen pa kvallen gick jag ut o festa med Martins syster & kusiner. Vi hade en valdigt rolig kvall! Martin var med grabbarna sen vid 5 tiden motte jag upp han utanfor klubbarna och vi va dar ett tag sen akte jag hem med en av martins kusiner vid 6 tiden var jag hemma! Martin kom hem strax efter 7.
Amanda sov hos mormor och hon hade skott sig jatte bra och saknade tydligen inte mamma & pappa.
Vi akte hem till mamma pa eftermiddagen for att ata och hamta lillan!
Kandes konstigt att komma hem och inte behova gora nagot utan bara lagga sig i sangen! ingen valling att gora ingen napp som aker ur hennes mun inge skrik, det kandes konstigt!
Men det var skont att skaka av sig lite ;)
ska se om jag kan lagga upp nagra bilder..

Idag ar det yessicas fodelsedag! 28ar :)

Lordag

Igar fyllde Amanda 10 manader! Hon har blivit sa stor lilla bebisen.
 

Lillasyster Vanessa sov hos oss inatt och Amanda vackte henne med en orfil, vi fick oss ett gott morgonskratt!
Vi har precis kommit hem fran en liten shopping tur, jag var tvungen att lamna tillbaka ett par jeans som jag kopt och sa kopte jag 2st klanningar eftersom jag ska ut idag for att fira svagerska (hade INGET att ha pa mig) Den med halsband ska jag nog ha pa mig pa Martins fodelsedag nar vi antagligen ska ut och ata!




besok

Idag var vi hemma hela formiddagen och latade oss!
Vid 4 tiden tog vi en tripp till ikea for att kopa en sang till martins moster och nar vi val var dar halsade vi aven pa min alskade mamma! Jag kopte aven julklapp till min svarmor sa nu kan jag stryka henne fran listan (den ar lang).
Efter ikea akte vi hem till martins morbror for att halsa pa Martins kusin som precis har opererats, vi gav lillan lite mat sen akte vi hemmat igen. Nu ligger hon antligen och sover efter mycket bus & lek!

Vi hors.


glass

sitter och avnjuter en god glass nu efter att ha krypit omkring pa golvet hela morgonen med Amanda, hann sjalvklart dammsuga + svabba ocksa :)
Amanda och Rocky ar som galna i glass sa fort dom ser oss oppna frysen och ser glassen sa slapper dom inte blicken ifran den, sa jag passar pa nu nar damen tar en nap.

Jag ar sa sugen pa att julpynta och ta fram granen! men egentligen har jag ingen julkansla alls, kanske for att det ar soligt och varmt!!

sondag

Idag ar det ingen vanlig dag for idag ar det Emelies fodelsedag :)

Igar var Martin & jag pa bio med vanessa och rickard vi sag Jackass 3D den var helt ok inte speciellt min smak av film om jag fick valja men barnen ville ju se den sa den fick det bli!
Det var ocksa forsta gangen vi lamnade "bort" Amanda efter nastan 10manader, men jag var lugn och saker pa att hon hade det toppen bra hemma hos sin mormor sa jag kunde njuta av filmen lite hehe.
Innan bion borjade shoppade jag en liten svart vaska, en blus och en kofta :) kan inte minnas sist jag kopte nagot till mig!

Idag kommer Xenia och Yeray pa besok senare sa jag ska stada upp lite har hemma!


rubrik

Har precis sovt amanda efter hennes morgon grot, och nu vantar jag pa att martin ska komma hem fran frissan sa jag kan aka och stor handla med hans syster for det ekar varkligen tomt i varan kyl och frys!

byeee

vart var rocky?

Imorse ringde emelie och skramde livet ur mig!
Vi lag och sov sa ringde mobilen och jag gick upp for att svara men hann inte sa jag kolla vem det var, Emelie!
Jag ringde upp henne och hon fragade om Rocky var med oss eftersom abraham hade sett en valdigt liknande rocky vid brod butiken runt hornet!!
Jag gick snabbt ut pa varan balkong och ropade pa honom men han kom inte springades som vanligt sa jag vart helt chockad och sprang in till martin for att beratta!
Rocky varan alskade hund hade alltsa hoppat ner fran balkongen till gatan det ar val en 3-4 meters hojd :O Jag vart sa nervos, tank om nat hant? tank om nan kort pa honom, tank om...
Martin tog bilen och borjade leta efter honom! jag stod vid balkongen och tittade hela tiden om jag sag honom.
En granne kom och jag fragade om han sett Rocky men icke, efter ungefar en timma gick grannens son ut till deras bil och sag Rocky springa vid gatan, sa jag sprang ner fort som attans och ropade pa vovven nar han sag mig skonk han ihop och kom kravlandes mot mig, eftersom han vet att han gjort fel!
Jag vart sa glad att inget hant honom men samtidigt arg for det han gjorde.

Under tiden jag stod pa balkongen flog tusen tankar i huvudet pa mig. Gillar han inte oss? har vi inte lekt tillrackligt med honom? Ar han svartsjuk pa amanda? vill han inte bo med oss? jag vart valdigt ledsen men nar jag sag honom sa forsvann alla tankar!

Rocky ar varan lilla bebis ocksa, vi har ju faktist haft honom sedan han var 3 veckor gammal. Och han har sitt medel stora hus pa balkongen och jag menar balkongen ar inte liten och han fryser ju inte  heller med hans 3 filtar och dessutom blir det inte sa kallt har for att sova ute han har ju sin pals ocksa!
Hadan efter sa far han bo inne, tank om han bryter benet eller nat nasta gang! usch vill inte ens tanka tanken.


tidig morgon for oss

Vi var uppe vid 8 snaret idag vilket ar ganska tidigt for oss eftersom amanda brukar vakna vid 9 som tidigast!
Vi gick upp tidigt for att vi ska byta telefon foretag, med nya foretaget betalar vi endast 38euro i manaden for internet/ kabel tv / telefon (ringer gratis till hemnummer) forut betalade vi 59euro, sa det tyckte jag var bra deal :)

Sen efter det borjade jag gora kottsoppa som vi at till lunch det var gott!
Nu har martin precis bakat kanelbullar och en kanelkrans, det ska bli smaskigt det enda som fattas ar svensk kall mjolk! men jag far noja mig med juice.

snart mandag igen..

Vi kom nyss hem fran mamma efter lite sondags middag och mys!
Vi har sovit over hos martins foraldrar pa landet hela helgen. Slappat & haft det bra martin var aven och dok flera ganger och han tog massa fisk som dom at!

Nu kom just Emelie hit pa besok, sa ska vara lite social med henne, inte bara sitta har framfor datan ;)
Fick massa fina kort pa Amanda av Emelie som hon hade hemma fran sjukhustiden, dom var sa fina !!

vi hors !

RSS 2.0